Biz Kimiz

HAKKIMIZDA

1955 Yılında Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı.

Üniversite eğitimi için geldiği İstanbul’da; İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı temel bilimler bölümlerine girerek her ikisinden de mezun oldu.

Ağırlıklı olarak Klasik Türk Müziği eğitimi aldığı konservatuvarda, Klasik Batı Müziği ve Türk Halk Müziği dersleri de gördü.  Burada: Bekir Sıtkı Sezgin, Alaeddin Yavaşça, Erol Deran, Nida ve Neriman Tüfekçi, Bülent Tarcan, Yalçın Tura ve Belkıs Aran gibi alanlarında duayen olan sanatçı/hocaların öğrencisi oldu.  Ayrıca o yıllarda hayatta olan konservatuvarın onursal hocaları: Münir Nurettin Selçuk, Kemal ve Naime Batanay ile Saadettin Heper gibi üstadları da yakından tanıma fırsatı buldu.

1980 Yılında TRT İstanbul Televizyonunda sırasıyla; Prodüktörlük, Müzik Programları Müdürlüğü ve İstanbul Televizyonunda üretilen tüm programlardan sorumlu program müdürlüğü görevlerini üstlendi.  Prodüktörlüğü sırasında yüzlerce TV programına imza attı. Bugün hepimizin yakından tanıdığı birçok ünlü isim, ilk kez bu programlarla türk seyircisinin huzuruna çıktı. Bu isimler arasında: Mehmet Ali Erbil, Fatih Kısaparmak, Aşkın Nur Yengi, Nazan Öncel, Songül Karlı ve Safiye Soyman ile rahmetli Kıvırcık Ali sayılabilir. Ayrıca; Neşet ERTAŞ’LA 25 YILLIK HASRET adlı Tv programıyla, uzun yıllar ülkemizden ve müzik dünyasından uzak kalan ünla ozanın yeniden dodğuşuna vesile olmuştur.

2006 Yılında İstanbul Radyosu Tiyatro ve Eğlence Yayınları Müdürlüğü görevini de yürüttükten sonra, TRT kurumundan emekli oldu.

Ekonomi ve müzik konularında yükseköğrenim görmesine rağmen, meslek olarak televizyonculuğu seçen Ergisoy Acarbaş müzikten hiç bir zaman kopmadı ve amatör düzeyde de olsa ilgisini hep sürdürdü. Konservatuvarda eğitimini aldığı kanun sazının ardından, UD’a yoğunlaştı. Bu sazla ve sesiyle yorumculuğa başladı. Yurt içinde ve yurt dışında konserler verdi. Şimdilerde, Kadıköy Belediyesi himayesinde yönettiği Renk Ahenk Meşk Topluluğu ve beste çalışmalarıyla müzik yaşamını sürdürmektedir. Sürekli sarı basın kartı sahibidir ve dil konusunda yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır.

Teşekkürler

Öncelikle, 50 yılı aşan bir zaman diliminde biriktirdiğim; repertuvarımı, anılarımı ve bilgilerimi, özetle tüm birikimimi sizlerle paylaşabileceğim bu platformun fikir babası ve genel koordinatörü sevgili GÖKSEL GÜLENSOY ile onun değerli arkadaşı ve bu web sayfasıyla, buraya entegre edilen tüm sosyal medya hesaplarımın mimarı, yaratıcısı BARKO FİLM nezdinde değerli UTKU YÜZÜCÜER ve ekibine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

EKİBİMİZ

Utku YÜZÜCÜER

Utku YÜZÜCÜER

Yönetmen

Utku YÜZÜCÜER

Yönetmen